Header LT Communicatie 2017 1

Schrijven Herschrijven Redigeren Corrigeren Interviewen

Tekst en Redactie LegioTerra Communicatie Lorem ipsumFrederika heeft veel plezier in het schrijven, herschrijven, redigeren en corrigeren van allerhande teksten. Van artikelen tot beleidsnota's, van folders tot jaarverslagen en van persberichten tot webteksten. Vanzelfsprekend horen het inlezen, plegen van research en afnemen van interviews hier allemaal bij.

Frederika heeft zich gespecialiseerd in de vele facetten van de natuur. Kennis over natuurgeneeswijzen, natuurreligies en natuurlijke landbouw, veeteelt en voeding zijn voorbeelden van deze expertise. In het verlengde daarvan ligt een bijzondere belangstelling en interesse voor duurzaamheid, milieu en ecologisch bouwen.

Teksten komen op verschillende manieren tot stand. Zo ontstaat bijvoorbeeld een artikel voor een folder, bedrijfsblad, nieuwsbrief of de website op basis van verkregen informatie, research en/of een interview. Een artikel van 150 tot 300 woorden is vaak voldoende om de lezer een goede indruk te geven. Een folder of brochuretekst bestaat vaak uit meerdere pagina's tekst.

Webteksten krijgen iets extra's ... zoekwoorden!

Een basistekst voor een website bestaat uit ongeveer 10 pagina’s met circa 100 tot 200 woorden per pagina. Webteksten worden voorzien van zoekwoorden zodat je website beter gevonden wordt door zoekmachines. Zo krijg je Search Engine Optimised (SEO) teksten. Frederika kan ook de webredactie blijven verzorgen zodat de website altijd up-to-date en actueel is.

Redigeren

Heb je al teksten of een manuscript, dan kan Frederika deze voor je redigeren. De tekst of website wordt gecontroleerd op onder andere grammaticale correctheid en vervolgens zo nodig verbeterd. Ook kan Frederika teksten voor je herschrijven zodat ze beter passen bij de uitstraling van je organisatie of het imago dat je nastreeft.

Voorbeelden van Tekst & Redactie vind je in het Portfolio.